Μειώνεται σταθερά η διαφορά στις πωλήσεις μεταξύ PC και Mac

You are currently viewing Μειώνεται σταθερά η διαφορά στις πωλήσεις μεταξύ PC και Mac

Είναι γνωστό ότι η μεγάλη πλειοψηφία των υπολογιστών που πωλούνται ανά τον κόσμο έρχονται με Microsoft Windows.

Τελευταίες στατιστικές δείχνουν ότι οι Mac της Apple έχουν καταφέρει να μειώσουν θεαματικά τον λόγο πωλήσεων μεταξύ PC και Mac.

 

Η έρευνα της Asymco δείχνει ότι την τελευταία δεκαετία οι πωλήσεις συστημάτων της Apple έχουν καταφέρει να μειώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον λόγο πωλήσεων μεταξύ PCs και Mac.

Σήμερα ο λόγος αυτός έχει φτάσει πλέον να ισοδυναμεί με τον αντίστοιχο μέσο της δεκαετίας του 1990, όπως μπορείτε να δείτε και από το γράφημα που ακολουθεί.

Το 2004 ο λόγος αυτός αντιστοιχούσε περισσότερα από 50 PC για κάθε ένα Mac που πωλούνταν, ενώ to 2011 ο λόγος αυτός μειώθηκε σε περίπου 20 PC για κάθε Mac με τάσεις περαιτέρω μείωσης και για τη φετινή χρονιά.

Λέτε σύντομα να έχουμε πάλι τους “επικούς πολέμους” της δεκαετίας του 85-95 μεταξύ χρηστών PC και Mac;

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση