Έρχεται iPad στις 7 ίντσες;

You are currently viewing Έρχεται iPad στις 7 ίντσες;

Σε όλο το internet τις τελευταίες ημέρες θα βρείτε φήμες για την κυκλοφορία το φθινόπωρο ενός νέου μικρότερου iPad με διάσταση οθόνης 7 ιντσών. Διαβάστε στο FullPC συγκεντρωμένα όλα όσα γράφουν, εικάζουν ή περιμένουν οι απανταχού εχθροί και φίλοι της Apple.

Ας ξεκινήσουμε με τα όσα γράφονται τις τελευταίες ώρες. Οι “φρέσκες” φήμες θέλουν την Apple να κυκλοφορεί το νέο iPad mini το ερχόμενο φθινόπωρο με οθόνη αντίστοιχη του iPhone 3GS και όχι κάποια Retina. Ο λόγος προφανής και είναι το κόστος, το οποίο με την επιλογή μιας τέτοιας οθόνης θα μειωθεί κατακόρυφα και θα επιτρέψει στην εταιρεία από την Καλιφόρνια είτε να … κερδίσει πολλά, είτε να το κυκλοφορήσει σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή, είτε ένα συνδυασμό και των δύο παραπάνω.

Οι φήμη θέλει το νέο iPad mini να κυκλοφορεί με οθόνη 7,85 ιντσών και ανάλυση 1024×768 pixels με την τεχνολογία της οθόνης να μην έχει καμία επαφή με τη Retina οθόνη του iPhone 4, 4S και iPad 3, αλλά να είναι αντίστοιχης τεχνολογίας με αυτή ενός iPhone 3GS.

Πέραν της φήμης για την οθόνη που δεν θα είναι Retina υπάρχουν άλλες φήμες που αφορούν το γιατί τελικά η Apple θα μπει στη διαδικασία κυκλοφορίας ενός iPad mini με οθόνη 7 ιντσών, παρά το ότι ο πρώην CEO της, Steve Jobs, είχε αποκλείσει με την αιτιολογία ότι μια μικρότερη οθόνη από αυτή του iPad δεν επιτρέπει στο χρήστη της συσκευής να απολαύσει την πλήρη εμπειρία.

Αυτό που αναφέρουν πολλοί είναι ότι η Apple βλέποντας το τέταρτο τρίμηνο του 2011 την Amazon να πουλάει 4,7 εκατομμύρια μονάδες από το δικό της Kindle Fire των 199 δολαρίων, αλλά και την Google να κυκλοφορεί το δικό της οικονομικό επίσης 7άρι tablet σήμανε το συναγερμό στο Cupertino και έτσι δόθηκε το πράσινο φως για το σχεδιασμό του 7ιντσου iPad.

Αν στα παραπάνω προσθέσετε και το γεγονός ότι η Microsoft πρόκειται να κυκλοφορήσει τα δικά της tablet – με την επωνυμία Surface – τα οποία θα τρέχουν Windows 8, στα οποία θα υπάρχει και μοντέλο στις 7 ίντσες, οι υποστηρικτές του παραπάνω επιχειρήματος βρίσκουν ένα επιπλέον πάτημα να θεωρούν δεδομένη την κυκλοφορία ενός iPad mini στις 7 ίντσες.

Εμείς από την άλλη δύσκολα θα πιστέψουμε ότι η Apple θα μπει στη διαδικασία να εμπλακεί στον πόλεμο των 7 ιντσών αφού στον πόλεμο των tablet με οθόνες 9-10 ιντσών είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού χωρίς ιδιαίτερα σημάδια φθοράς. Ακόμα όμως και αν αποφασίσει η Apple να μπει στην κατηγορία αυτή, τότε μάλλον ο ανταγωνισμός θα πρέπει ήδη να έχει αρχίσει να ιδρώνει και πιστέψτε μας, όχι από τη ζέστη. Ο καιρός γαρ εγγύς μιας και το φθινόπωρο είναι πιο κοντά από όσο θα πίστευε κανείς.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση