Το HTC First δεν θα κυκλοφορήσει στη Μ. Βρετανία … ακόμα

You are currently viewing Το HTC First δεν θα κυκλοφορήσει στη Μ. Βρετανία … ακόμα

Στις αρχές του Απριλίου που μας πέρασε η HTC ανακοίνωσε το πρώτο και μοναδικό προς το παρόν, smartphone που έφερε λειτουργικό Android Jelly Bean 4.1.2, με περιβάλλον χρήσης το Facebook Home αντί του Sense

Σκοπός της συνεργασίας της HTC με το Facebook ήταν να δοθεί στους καταναλωτές μια συσκευή, η οποία ως πυρήνα των λειτουργιών της θα είχε το Facebook και τις εφαρμογές του, κρύβοντας περίτεχνα τις υπόλοιπες εφαρμογές και γνωρίσματα της.

Αλλά το σχέδιο των δύο μεγάλων εταιρειών κάπου στην πορεία έχασε την αίγλη του, κάπου απογοήτευσε τους χρήστες με τα χαρακτηριστικά του, κάπου δεν έπεισε τους πιστούς οπαδούς του αμερικανικού κολοσσού των social media και οι πωλήσεις πήραν την κάτω βόλτα.

Στις ΗΠΑ, την μοναδική χώρα που είναι έως και σήμερα διαθέσιμο, έγινε μια προσπάθεια να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά η μάλλον ευέλικτη αυτή στρατηγική δεν έφερε αποτελέσματα. Και δυστυχώς μάλλον δεν θα φτάσει, για την ώρα τουλάχιστον, ούτε στον επόμενο προορισμό του, που δεν είναι άλλος από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την αξιόπιστη ιστοσελίδα Engadget η εταιρεία του Mark Zuckerberg προτίμησε να μην δώσει στην κυκλοφορία την τροποποιημένη αυτή συσκευή, βασισμένοι στις αντιδράσεις και τα μηνύματα που δέχτηκαν από τους πελάτες τους, επικεντρώνοντας τις προσπάθειες τους στην ενσωμάτωση νέων δυνατοτήτων και της γενικότερης βελτίωσης του Home.

Η υπεύθυνη, πρώτη για την κυκλοφορία του HTC First στην Ευρώπη, εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ΕΕ δήλωσε : “Μετά από αντιδράσεις των πελατών του, το Facebook αποφάσισε να επικεντρωθεί στην βελτίωση του Home, προσθέτοντας νέες δυνατότητες, μέσα στους επόμενους μήνες. Συνέστησαν να μην κυκλοφορήσει ακόμα το First στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα επικοινωνήσουμε σύντομα με όλους όσους είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την συσκευή. Παραμένουμε δεσμευμένοι προς τους πελάτες μας και θα συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε την ισχυρή σχέση μας με το Facebook, έτσι ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας και νέες ευκαιρίες στο άμεσο μέλλον.”

HTCF2960

Σας θυμίζουμε ότι το HTC First διαθέτει οθόνη 4.3″, διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon στα 1.4GHz, γραφικά Adreno 3051GB RAM μνήμης, 16GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, κάμερα 5MP και μπαταρία 2000mAh.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση