Zopo με 8-πύρηνο MT6592 διεθνώς στις 21 Νοεμβρίου

You are currently viewing Zopo με 8-πύρηνο MT6592 διεθνώς στις 21 Νοεμβρίου

Η κινεζική εταιρεία Zopo ανακοίνωσε την διάθεση ενός νέου smartphone το οποίο θα βασίζεται στον Mediatek MT6592 οκταπύρηνο επεξεργαστή, με ταυτόχρονη διάθεση εντός και εκτός των συνόρων της Κίνας

Η ανακοίνωση έγινε μέσω του φόρουμ της εταιρείας, κάνοντας την Zopo την πρώτη κινεζική κατασκευάστρια που θα διαθέσει την νέα της ναυαρχίδα σε παγκόσμια κλίμακα, δίνοντας στους καταναλωτές την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα δυνατό smartphone σε χαμηλή τιμή.ILFZ960

Δεν γνωρίζουμε τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής αλλά έγινε γνωστό ότι 5000 συσκευές από αυτές θα διατεθούν μέσω διαδικτύου και του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας, για τους ανυπόμονους αγοραστές, άμεσα.

AnTuTu960

Θυμίζουμε ότι ο Mediatek MT6592 Τrue Οcta [Mali-450 GPU] βασίζεται στην αρχιτεκτονική  Cortex-A7 και φέρει οκτώ πυρήνες κατασκευασμένους με την μέθοδο των 28nm, ο πρώτος επεξεργαστής που μπορεί να θέσει ταυτόχρονα σε λειτουργία όλους τους πυρήνες μαζί.

Βέβαια σε μετρήσεις που έγιναν στο παρελθόν δεν έιχα καταφέρει να ξεπεράσει τον Snapdragon 800 της Qualcomm αλλά τότε η Mediatek είπε ότι ο χρονισμός του 1.7 GHz δεν είχε βοηθήσει το SoC, υποσχόμενη να ανεβάσει την συχνότητα στα 2 GHz.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση