Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος συνέλαβε διαχειριστή σελίδας στο Facebook

You are currently viewing Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος συνέλαβε διαχειριστή σελίδας στο Facebook

Με δελτίο τύπου ενημέρωση η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για τη σύλληψη 27-χρονου ο οποίος διαχειριζόταν στο Facebook της σελίδα “Γέροντας Παστίτσιος”, ενώ ταυτόχρονα η σελίδα έχει κατέβει.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ο 27-χρονος συνελήφθη μιας και η παραπάνω σελίδα περιείχε βλάσφημο και υβριστικό περιεχόμενο για τον Γέροντα Παϊσιο και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό. Επιπλέον η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έγινε αποδέκτης χιλιάδων ηλεκτρονικών καταγγελιών από κατοίκους διάφορων χωρών που αφορούσαν στη συγκεκριμένη σελίδα.

Μετά από έρευνα κατέληξαν την Παρασκευή να πραγματοποιούν έρευνα παρουσία εισαγγελέα στο χώρο του 27-χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας όπου βρέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής στον οποίο μετά από αυτοψία διαπιστώθηκε ότι ο 27-χρονος ήταν ο διαχειριστής της σελίδας.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο δελτίο τύπου της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος που ακολουθεί.

 

H Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε 27χρονο ημεδαπό για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω του Facebook.

Ο 27χρονος διαχειριζόταν σελίδα στο Facebook με βλάσφημο και υβριστικό περιεχόμενο για το Γέροντα Παΐσιο και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω της γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook .

Πιο αναλυτικά, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε πρόσφατα στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, σελίδα με στοιχεία (www.facebook.com /gerontas.pastitsios), η οποία περιείχε βλασφημίες και ύβρεις κατά του Γέροντα Παϊσίου και του Ορθόδοξου Χριστιανισμού.

Παράλληλα για το υβριστικό και βλάσφημο περιεχόμενο της συγκεκριμένης σελίδας, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε αποδέκτης χιλιάδων ηλεκτρονικών καταγγελιών, που προέρχονταν από κατοίκους διάφορων χώρων σε όλο τον κόσμο.

Από την αστυνομική ψηφιακή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, διακριβώθηκαν τα αρχεία καταγραφής ( logfiles ) και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή – χρήστη της επίμαχης σελίδας.

Στη συνέχεια, την Παρασκευή (21-09-2012) το πρωί, κλιμάκιο εξειδικευμένων Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε νομότυπη έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής ( laptop ). Από την επιτόπια αυτοψία στον συγκεκριμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή διαπιστώθηκε ότι διαχειριστής της επίμαχης σελίδας ήταν ο 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση