Θύμα των anonymous το site της Formula 1

You are currently viewing Θύμα των anonymous το site της Formula 1

Οι διάσημοι πλέον Anonymous νωρίτερα σήμερα και αμέσως μετά τη λήξη των ελεύθερων δοκιμών για το Grand Prix του Μπαχρέιν έριξαν το επίσημο site της Formula 1. Η επίθεση στον δικτυακό τόπο ήταν της μορφής DDOS [distributed denial-of-service] και το site έμεινε κάτω για περίπου 30 λεπτά.

Οι Anonymous με δελτίο τύπου τους δήλωσαν ότι η επίθεση έγινε επειδή είναι δυσαρεστημένοι με την διεξαγωγή του αγώνα της Formula 1 στο Μπαχρέιν παρά τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συμβαίνουν εκεί. Καλούν τον κόσμο να αγνοήσει τον αγώνα του Μπαχρέιν, ενώ προσκαλούν τους οδηγούς που συμμετέχουν στον αγώνα να μην εκκινήσουν. Ταυτόχρονα το site F1-Racers.net έπεσε και αυτό – εικάζεται από τους Anonymous – και παρέμενε εκτός λειτουργίας μέχρι και πριν από λίγη ώρα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε για το καθαρά ειδησεογραφικό κομμάτι ότι το Grand Prix δεν είναι επεισοδιακό μόνο σε ηλεκτρονικό επίπεδο μιας και άνθρωποι της Force India δέχθηκαν επίθεση, ενώ επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχθηκε και ομάδα μηχανικών της Sauber, κάτι που επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της ομάδας.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση