Ανακοινώθηκαν οι εκδόσεις των Windows 8

You are currently viewing Ανακοινώθηκαν οι εκδόσεις των Windows 8

Μετά από αρκετές φήμες και εικασίες η Microsoft αποφάσισε να δώσει τέλος στις ανησυχίες μας και ανακοίνωσε τις εκδόσεις στις οποίες θα κυκλοφορήσουν τα Windows 8. Πλέον λοιπόν έχουμε όχι μόνο τις τελικές εκδόσεις, αλλά και το επίσημο όνομα για την επόμενη έκδοση των Windows. Τα Windows 8 θα κυκλοφορήσουν σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, απλοποιώντας έτσι η Microsoft τις διαθέσιμες εκδόσεις και κάνοντας την επιλογή της κατάλληλης έκδοσης για τον απλό χρήστη μια εύκολη υπόθεση. Η βασική έκδοση θα ονομάζεται Windows 8, χωρίς κάποιο επιπλέον προσδιορισμό και θα απευθύνεται στη μεγάλη μάζα των χρηστών. Η επόμενη έκδοση θα έχει το όνομα Windows 8 Pro και απευθύνεται τόσο σε εταιρικούς χρήστες όσο και σε μεμονωμένους χρήστες. Αυτή η έκδοση επιπλέον θα φέρει δυνατότητα για encryption, virtualization και σύνδεσης σε domain, ενώ τέλος η νέα προσθήκη είναι η έκδοση Windows 8 RT.

Η έκδοση Windows 8 RT θα έρχεται αποκλειστικά προ-εγκατεστημένη σε ARM PCs και tablets, ενώ θα περιλαμβάνει στο πακέτο και έκδοση του Office με τα Word, Excel, PowerPoint και OneNote.

Επιπλέον θα κυκλοφορήσουν δύο εκδόσεις οι οποίες δεν αφορούν τους απλούς users, η Windows 8 Enterprise η οποία θα έρθει με όλα τα χαρακτηριστικά των Windows 8 Pro και θα στοχεύει στην αγορά των εταιρειών και των πολλών αδειών χρήσης και μια ακόμα αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας με υποστήριξη μόνο της τοπικής γλώσσας.

Για λεπτομέρειες δείτε τον πίνακα με τα χαρακτηριστικά των τριών εκδόσεων όπως αυτός δημοσιεύθηκε στο επίσημο WindowsTeamBlog.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση