aTV Flash 2.2, κυκλοφόρησε η αναβάθμιση από την FireCore

You are currently viewing aTV Flash 2.2, κυκλοφόρησε η αναβάθμιση από την FireCore

H FireCore, η εταιρεία που παρέχει το απαιτούμενο software με το οποίο εκμεταλλευόμαστε το Apple TV, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της έκδοσης 2.2 η οποία καλύπτει τους πελάτες της μέχρι και το τρέχων firmware 5.2 [iOS 6.1] της Apple.

Έτσι λοιπόν αναφέρουμε ότι οι κάτοχοι των ξεκλείδωτων aTVs θα μπορούν να αναβαθμίσουν κανονικά την συσκευή τους και μετά με συνοπτικές διαδικασίες να πραγματοποιήσουν νέο “jailbreak” με το Seas0nPass.

Τα οφέλη της αναβάθμισης είναι :

  • Υποστήριξη bluetooth πληκτρολογίου
  • Βελτιώσεις στο σύστημα backup της συσκευής
  • Βελτιώσεις στην αναπαραγωγή DVD
  • Διορθώσεις σε bugs και γενικότερη βελτίωση του συστήματος

AppleTV-BT-support960

Η FireCore προειδοποιεί τους πελάτες της ότι κάποια δημοφιλή πρόσθετα όπως πχ. το Plex, το Rowmote και το XBMC δεν είναι ακόμα συμβατά με το νέο firmware και πως θα πρέπει να περιμένουν λίγο μέχρι να προσαρμοστούν και αυτά.

Αναφερόμαστε στους χρήστες ως “πελάτες” γιατί οι υπηρεσίες και το λογισμικό της είναι συνδρομητικά και με το απαραίτητο αντίτιμο παρέχει τις υπηρεσίες της στους ενδιαφερόμενους, με εξαίρεση για την ώρα τους κατόχους Apple TV τρίτης γενιάς που ακόμα δυστυχώς δεν μπορούν να περάσουν τροποποιημένο firmware.

AppleTV-FireCore-Subscript960

Η διαδικασία του “jailbreak” είναι σχετικά απλή όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

  1. Κάνετε backup από το μενού Maintenance > Manage Backups [αν έχετε ήδη περάσει το προηγούμενο Flash]
  2. Αναβαθμίζετε με το Seas0nPass στην έκδοση 5.2 [iOS 6.1]
  3. Κατεβάζετε και εγκαθιστάτε το aTV Flash 2.2
  4. Μέτα την ολοκλήρωση της εγκατάστασης πηγαίνετε στο μενού Maintenance και από το Manage Extras τοποθετείτε όποιο επιπλέον λογισμικό θέλετε
  5. Κάνετε επανεκκίνηση και είναι πλέον έτοιμο

[stextbox id=”info” caption=”Tip”] Μια πολύ μικρή και χρήσιμη εφαρμογή η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αναβαθμίζουν στο Apple TV τα Nito TV και XBMC απευθείας από τον υπολογιστή τους είναι το Nito Installer. Διατίθεται για Mac και Windows. [/stextbox]

Η FireCore ευχαρίστησε την ομάδα των evad3rs για την προσφορά της στον κοινό αγώνα και την συνδρομή της στην ανεύρεση των exploits. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χάρη στο evasi0n ξεκλείδωσαν όλες οι συσκευές που φέρουν iOS 6.0 εως 6.1,

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση