Το Office 2013 θα συνδέεται αποκλειστικά με το σύστημα στο οποίο έγινε η εγκατάσταση

Κάθε άδεια Microsoft Office 2013 θα συνδέεται άμεσα με το σύστημα στο οποίο γίνεται η πρώτη εγκατάσταση και δεν θα μπορεί έπειτα να εγκατασταθεί σε άλλο. ακόμα και σε περίπτωση που το αρχικό αυτό μηχάνημα υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

Την αλλαγή αυτή στην άδεια χρήσης [EULA] που συνοδεύει την νέα σουίτα της σειράς Office φαίνεται πως αποφάσισε να κάνει η Microsoft, προκειμένου να προωθήσει το νέο της συνδρομητικό “cloud” μοντέλο Office 365.

Αν κάποιος λοιπόν αποφασίσει να επενδύσει κάνοντας την αγορά του κανονικού μέχρι τώρα πακέτου εγκατάστασης, από κάποιο κατάστημα για παράδειγμα, θα πρέπει να γνωρίζει ότι στον υπολογιστή που θα πραγματοποιήσει την αρχική εγκατάσταση θα είναι και η μοναδική φορά που θα μπορεί να το κάνει.

Ο 25-ψήφιος κωδικός που συνοδεύει το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μονάχα ΜΙΑ φορά. Αν τώρα ο σκληρός δίσκος ή το λειτουργικό σύστημα υποστούν αλλοιώσεις και χρειαστεί να προβείτε σε αντικατάσταση / νέα εγκατάσταση τους τότε προς μεγάλη σας απογοήτευση θα ανακαλύψετε ότι πρέπει να προμηθευτείτε καινούριο κωδικό για το ήδη πληρωμένο και νόμιμα αγορασμένο σας “γραφείο”.

Σε επικοινωνία που είχε γνωστό site με την εταιρεία και ρωτώντας ευθέως αν έχει γίνει κάποιο λάθος στην αδεία χρήσης ή αν όχι τότε αν στο άμεσο μέλλον θα αλλάξει η τακτική της ως προς τον τελικό χρήστη, η απάντηση ήταν αρνητική.

Computerworld asked Microsoft :

“Once an Office 2013 retail license is assigned through activation to a PC, it’s connected TO THAT PC, correct? Just as is Windows. That then means it cannot be reassigned to ANOTHER PC owned by the same individual, correct?”

The response from Microsoft’s public relations firm was simply, “Correct.”

Another question asked whether, under the retail Office 2013 EULA, customers could move the suite — and its license — to a replacement PC when the original was lost, stolen or destroyed.

Microsoft reply: “No comment.”

Οι πιστοί του MS Office θα δεχθούν να ξοδέψουν τα χρήματα τους σε κάτι το οποίο θα φέρει ημερομηνία λήξεως, την οποία δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν εκ των προτέρων ή θα μετοικήσουν στο σύννεφο με το Office 365 προκειμένου να εργαστούν έστω και έναντι συνδρομής.

Μήπως ήρθε η ώρα για οικονομικότερες λύσεις ή ακόμα και για δωρεάν σουίτες γραφείου όπως π.χ. το LibreOffice το οποίο με την ευκαιρία θα αναφέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει περισσότερες θετικές κρητικές.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση