Windows 10 Creators Update: Έρχονται σημαντικές βελτιώσεις

You are currently viewing Windows 10 Creators Update: Έρχονται σημαντικές βελτιώσεις

Το Creators Update για τα Windows 10 αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τον Απρίλιο και η Microsoft με αυτό το update φαίνεται ότι προχωρήσει σε αρκετές βελτιώσεις.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το γνώριμο Windows Defender, τη δωρεάν antimalware λύση που προσφέρει η εταιρεία με τα Windows, να αντικαθιστά το Windows Defender Security Center. Με αυτή την κίνηση η Microsoft στοχεύει στη βελτιστοποίηση του συστήματος μιας και δεν θα προσφέρει μόνο προστασία από malware, αλλά θα έχει την εποπτεία για την βελτιστοποίηση του συστήματος.

Το Windows Defender Security Center θα είναι υπέθυνο τόσο για τις ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος, όσο όμως και για το firewall, την ενημέρωση των drivers, ακόμα και της αυτονομίας όταν πρόκειται για κάποια φορητή συσκευή.

Η παραπάνω κίνηση στοχεύει να δελεάσει ακόμα και power users μιας και μέσα από μια εφαρμογή – του συστήματος – θα έχει ο χρήστης έλεγχο ιδιαίτερα ευαίσθητων παραμέτρων του συστήματος του. Ταυτόχρονα οι περισσότεροι χρήστες, που επιλέγουν να μην εμπλέκονται με εργασίες του συστήματος που είτε δεν καταλαβαίνουν, είτε δεν έχουν απλά το χρόνο να ελέγχουν θα μπορέσουν να τα αφήσουν όλα στο … αυτόματο.

Θα κάνουμε υπομονή λίγους μήνες μέχρι να δούμε σε δράση το Windows Defender Security Center και να δούμε πόσο αποτελεσματική θα είναι η υλοποίηση του.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QE-3zbvtdKI]

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση