Οι γάτες δεν υπάρχουν πια, υποδεχθείτε το OS X Mavericks

You are currently viewing Οι γάτες δεν υπάρχουν πια, υποδεχθείτε το OS X Mavericks

Ναι σωστά διαβάζετε, τέλος οι “γάτες” για την Apple όσον αφορά την ονοματολογία των λειτουργικών συστημάτων της. Τελευταία “γάτα” είναι το Mountain Lion, η επόμενη έκδοση του Mac OS X θα φέρει το όνομα OS X Mavericks.

Ξεπερνώντας το θέμα της ονοματολογίας ιδιαίτερη σημασία έχει τι νέο θα φέρνει η επόμενη major έκδοση του Mac OS X και σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις της Apple στο WWDC 2013 θα δούμε αρκετά νέα χαρακτηριστικά.

Θα δούμε tabs στον finder, καλύτερη υποστήριξη σε συστήματα με πολλές οθόνες, ενώ μια από αυτές θα μπορεί να είναι και το Apple TV. Επιπλέον το OS X Mavericks θα φέρει συγχρονισμό των keychains με το iCloud, θα δούμε τους χάρτες της Apple στο Mac OS X αλλά και tags στα αρχεία μας.

Οι εγγεγραμμένοι developers θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο OS X Mavericks άμεσα – όπως και στο iOS 7 – ενώ η τελική έκδοση αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση