Internet Explorer 10, σύντομα στα WIndows 7

You are currently viewing Internet Explorer 10, σύντομα στα WIndows 7

H Microsoft ετοιμάζεται να φέρει τον Internet Explorer 10, τον εξ’ ορισμού browser των Windows 8 και στα Windows 7. Η άφιξη του, σύμφωνα με πηγές, αναμένεται τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου και από ότι φαίνεται η ομάδα που δουλεύει πάνω στο συγκεκριμένο project ξεπέρασε τον εαυτό και τις ημερομηνίες που είχαν θέσει αρχικά ως στόχο.

Αυτό όμως που πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι οι χρήστες των Windows 7 θα πάρουν την έκδοση με την κλασσική παραθυρική εμφάνιση, που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα στους desktop υπολογιστές και όχι την ανανεωμένη “Metro” που συναντάμε στα Windows 8.

IE10-Windows-8-Metro-UI960

Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί αυτόματα μέσω του Windows Update σιγά σιγά και κατά περιοχές, με τις απαραίτητες μετατροπές για την ομαλή μετάβαση από τον ΙΕ9 στον ΙΕ10 χωρίς να υπάρχει o φόβος της υπερφόρτωσης των συστημάτων της Microsoft αλλά και για να αποφευχθούν προβλήματα συμβατότητας που ενδέχεται να προκύψουν.

Όσοι χρήστες αναβάθμισαν τους υπολογιστές τους από Windows XP σε Windows 7 και περάσαν από τον ΙΕ7 στον ΙΕ9, γνωρίζοντας υποστήριξη σε νέα και δημοφιλή πρότυπα όπως πχ. HTML5 [με μεγαλύτερη υποστήριξη σε Canvas και SVG φορμά εικόνας, ήχου και γραφικών] είναι και το μεγάλο στοίχημα της ομάδας του Explorer.

Φυσικά η Microsoft θέλει το “10άρι” της να εγκατασταθεί σε όσον το δυνατό περισσότερα μηχανήματα και έχει ήδη διαθέσει και το απαραίτητο preview για τους ανυπόμονους.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση