Η Foxconn θα πληρώνει δικαιώματα στη Microsoft για κάθε συσκευή Android ή Chrome OS

You are currently viewing Η Foxconn θα πληρώνει δικαιώματα στη Microsoft για κάθε συσκευή Android ή Chrome OS

Σε συμφωνία ήρθαν Microsoft και Foxconn σχετικά με τα δικαιώματα από ευρεσιτεχνίες που χρησιμοποιούν συσκευές με λειτουργικά συστήματα Android και Chrome OS, προς όφελος της μεγάλης κυρίας του λογισμικού.

Αντίστοιχες συμφωνίες έχει ήδη συνάψει η Microsoft με τις HTC, LG και Samsung και η νέα συμφωνία της με τη Foxconn της εξασφαλίζει αποζημίωση για κάθε συσκευή που θα κατασκευάζει η Κινέζικη εταιρεία.

Η συμφωνία θεωρείτε ιδιαίτερα σημαντική αφού η Foxconn κατασκευάζει περισσότερο από το 40% των συσκευών αυτής της κατηγορίας της αγοράς, κάτι που θα αυξήσει κατακόρυφα τα έσοδα της Microsoft από τις ευρεσιτεχνίες της.

Λεπτομέρειες σχετικά με την οικονομική συμφωνία δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση