Παίξε DOS games στο Mac σου

You are currently viewing Παίξε DOS games στο Mac σου

Πως τα φέρνει η ζωή μερικές φορές. Οι μεγάλοι εχθροί του παρελθόντος σήμερα απλά και ωραία ενοποιούνται σε ένα σύστημα, στο Mac σου και έτσι πλέον μπορείς να παίξεις games από εκείνα τα παλιά του DOS.

Οι παλαιότεροι, εκείνοι δηλαδή που έχουν ξεκινήσει την επαφή τους με τους υπολογιστές την δεκαετία του 80 ή στις αρχές της δεκαετίας του 90 θα θυμούνται σίγουρα ότι οι … προ-παππούδες των σημερινών PCs έτρεχαν το περίφημο DOS. Στο DOS λοιπόν έτρεχαν και όλες οι εφαρμογές αλλά και τα παιχνίδια. Το DOS βέβαια ήταν ένα περιβάλλον γραμμής εντολών το οποίο είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα ονομάζαμε φιλικό προς τον χρήστη. Το απέναντι στρατόπεδο, εκείνο της Apple, είχε ήδη από το 1984 και την κυκλοφορία του Macintosh γραφικό περιβάλλον εργασίας χάρη στο Mac OS. Οι κάτοχοι των PCs όμως είχαν το πάνω χέρι όσον αφορά τα παιχνίδια μιας και οι τίτλοι για το Mac OS ήταν περιορισμένοι συγκριτικά. Και οι δύο πλατφόρμες έχαναν κατά κράτος βέβαια εκείνη την εποχή από τους home computers όπως η Amiga, ο Amstrad 464/6128 ή ο Atari ST.

Σήμερα και εν έτη 2012 όλα αυτά είναι γλυκιές αναμνήσεις για τους παλαιότερους και σενάρια επιστημονικής φαντασίας για τους νεότερους. Για εκείνους τους παλαιότερους όμως οι οποίοι θυμούνται ακόμα τα games που έπαιζαν στο PC τους επί εποχής DOS, αλλά τώρα έχουν Mac και θέλουν να παίξουν ακόμα εκείνα τα θρυλικά games υπάρχει πλέον η λύση και ακούει στο όνομα Boxer.

Κατεβάστε το Boxer, εγκαταστήστε στο Application folder του Mac σας και είστε έτοιμοι. Games από τα παλιά θα βρείτε DOS Games Archive αλλά και στο Liberated Games

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση