Το Fez έρχεται για WIndows, Linux και Mac OS [VIDEO]

You are currently viewing Το Fez έρχεται για WIndows, Linux και Mac OS [VIDEO]
Είναι ένα από τα πιο συζητημένα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων. Όχι για τα εντυπωσιακά γραφικά του, όχι για τις φοβερές απαιτήσεις που χρειάζεται, όχι για τα εντυπωσιακά βίντεο που τρέχουν ανάμεσα στις πίστες του. Όχι. Είναι αυτό που κάποιοι αποκαλούν “pixel-art”.
 
Το Fez είναι ένα απλό, όμορφο παιχνίδι με ρετρό ατμόσφαιρα, απλή αλλά διασκεδαστική μουσική και καταπληκτικά “χοντροκομμένα” γραφικά μέρος των οποίων είναι και ο ήρωας μας. Ο συμπαθής αυτός χαρακτήρας που αναζητά συνεχώς ένα καπελάκι, ένα φέσι, που του δίνει μαγικές δυνάμεις και την ικανότητα να μετατρέπει τον βαρετό δισδιάστατο κόσμο του σε τρισδιάστατο και να λύσει, με την βοήθεια μας, διάφορους γρίφους.
Ο δημιουργός του Fez, Phil Fish, ο οποίος πέρασε από 40 κύματα για να φτάσει στην πολυπόθητη μέρα διάθεσης του παιχνιδιού, είχε δηλώσει αρχικά ότι το παιχνίδι του προορίζεται για κονσόλες και μόνο, αφήνοντας χαρακτηριστικά τα PC, όπως είχε πει ο ίδιος, στους λογιστές.PhilFish960Έτσι λοιπόν μετά από ένα χρόνο και μέχρι και αυτήν την στιγμή, το Fez είναι διαθέσιμο μόνο μεσώ του XBox Live Arcade και τους τυχερούς κατόχους XBox 360.
Αλλά ευτυχώς κάτι έκανε τον Phil να αλλάξει γνώμη και έτσι μέσω του Steam και με μια έκδοση για WIndows αρχικά, από την 1η Μαΐου του 2013 θα μπορούμε όλοι να χαρούμε τις σπαζοκεφαλιές του.
Ακόμα πιο εντυπωσιακή θεωρείται η δήλωση που έκανε ο ίδιος ο δημιουργός στο Reddit αναφέροντας ότι εργάζεται σκληρά προκειμένου να το φέρει και στο Mac OS και στο Linux αλλά και στο PlayStation Network.FishReddit960

Παραπονεμένος δεν θα μείνει κανείς γιατί ακόμα και η ΟUYA θα έχει μερίδιο από την πίτα της διανομής.

Οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε οτι με βάση αυτά που έχουμε ακούσει έως τώρα το Fez είναι άκρως εθιστικό και οι γρίφοι του αρκετά δύσκολοι για να σας κάνουν να περιφέρεστε ώρες ατελείωτες στις ανηφορικές και χαριτωμένες πίστες του, μπαίνοντας και βγαίνοντας στα μικρά δωμάτια του κάμποσες φορές προσπαθώντας να ταιριάξετε τα στοιχεία.

FexGmPl960

Σας θυμίζουμε ότι το Fez έχει κερδίσει μέχρι σήμερα το βραβείο “Excellence in Visual Art” στο Independent Games Festival το 2008, όπου έλαβε και το βραβείο για “Design Innovation” και στο PAX Prime 2011 δύο βραβεία, τα Story / World Design και το βραβείο Grand Jury στο IndieCade το 2011.

Ακόμα το 2012 πήρε το “Seamus McNally Grand Prize” στο Independent Games Festival και ανακηρύχθηκε παιχνίδι της χρονιάς από την ιστοσελίδα Eurogamer.

Θα περιμένουμε με χαρά την κυκλοφορία του και θα επανέλθουμε τότε να σας πούμε την γνώμη μας.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση