Toshiba Canvio Connect USB δίσκος με ικανότητες Online File Server

You are currently viewing Toshiba Canvio Connect USB δίσκος με ικανότητες Online File Server

Η Toshiba αποφάσισε να διαθέσει ένα φορητό USB σκληρό δίσκο για PC και Mac ο οποίος θα περιέχει λογισμικό κατάλληλο για την μετατροπή του σε διακομιστή αρχείων, προσβάσιμο μέσω διαδικτύου

Ο δίσκος Canvio Connect [NFTS φορμά] θα διαθέτει ενσωματωμένο το λογισμικό με το οποίο όταν θα είναι συνδεδεμένος σε υπολογιστή με Windows ή Mac OS, θα παρέχει στον ιδιοκτήτη του πρόσβαση εξ αποστάσεως από έναν άλλο υπολογιστή ή smartphone, χρησιμοποιώντας αντίστοιχες εφαρμογές για iOS και Android.

TCCany960

Η συσκευή, που θα αρχίσει να πωλείται μέσω της ιστοσελίδας της Toshiba και σε επιλεγμένα σημεία λιανικής πώλησης, θα είναι διαθέσιμη από τον Μάιο στις ΗΠΑ, σε διάφορα μεγέθη που ξεκινούν από τα 500GB στα 100 δολάρια ΗΠΑ έως και τα 2TB  στα 190 δολάρια.

Τόσο τα Windows όσο και το Mac OS θα μπορούν να έχουν κοινή χρήση στα απομακρυσμένα αρχεία, καθώς και μια σειρά από εφαρμογές, αλλά θα πρέπει να ρυθμιστούν ξεχωριστά για κάθε σύστημα. Φυσικά η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει και ως ένας USB Server αρχείων οπουδήποτε είναι συνδεδεμένη μέσω της ανάλογης θύρας.

TC1960

H Toshiba δήλωσε ότι ο Canvio Connect θα διατίθεται αρχικά με 10GB δωρεάν online αποθηκευτικό χώρο αλλά δεν ξεκαθάρισε πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η προσφορά. Οι διαστάσεις του είναι 79x111x15 mm και τα χρώματα που θα κυκλοφορήσει είναι μαύρο, κόκκινο, μπλε και ασημί.

TC10GB960

Η εταιρεία διαθέτει ήδη μια σειρά από “Canvio Personal Cloud” σκληρούς δίσκους για οικιακή χρήση, με παρόμοια χαρακτηριστικά απομακρυσμένης πρόσβασης, αλλά απαιτούν δική τους ξεχωριστή τροφοδοσία.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση