Μπορείς να μεταπωλήσεις το κατεβασμένο game σου λέει το Ευρωπαϊκό δικαστήριο

You are currently viewing Μπορείς να μεταπωλήσεις το κατεβασμένο game σου λέει το Ευρωπαϊκό δικαστήριο

Παρά τα όσα αναφέρονται στις EULA του κάθε είδους softwaregame ή application – που αγοράζει κανείς και δεν επιτρέπουν τη μεταπώληση του, το Ευρωπαϊκό δικαστήριο κρίνει ότι ο αγοραστής είναι νόμιμος κάτοχος και άρα μπορεί να μεταπωλήσει την άδεια χρήσης.

Ως ένα μέτρο για να αυξήσουν τα έσοδα τους οι εταιρείας παραγωγής games κατά κύριο λόγο δεν επιτρέπουν στις EULA [End User Licence Agreement – Άδεια χρήσης] στον αγοραστή του game να μεταπωλεί αργότερα ως μεταχειρισμένο το προϊόν που έχει αγοράσει.

Ακόμα και αν έχετε αγοράσει σε φυσική μορφή – δηλαδή κουτί, cd και έντυπο manual – κάποιο παιχνίδι, πολλοί κατασκευαστές αναφέρουν ρητά στις άδειες χρήσης ότι δεν επιτρέπουν τη μεταπώληση του τίτλου.

Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο όμως έχει διαφορετική γνώμη για αυτή την τακτική και θεωρεί ότι εφόσον ο χρήστης έχει πληρώσει για να αγοράσει τον τίτλο, είτε σε φυσική μορφή, είτε ως download, έχει και δικαίωμα να τον μεταπωλήσει.

Οι online υπηρεσίες σε πρώτη φάση όπως Steam, Origin, PSN, XBLA κτλ μάλλον θα έχουν ήδη αρχίσει να ανησυχούν.

Πηγή: rockpapershotgun

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση